Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Een betonlatei boven een deur plaatsen is iets wat we in de praktijk graag aan vakmensen overlaten. Maar met een beetje uitleg en tips waar men op moet letten is dit een klus die ook zelf kan worden gedaan. Allereerst is het belangrijk om te weten wat het nut is van een betonlatei boven een deur. Een latei is een draagbalk tussen gevelopeningen zoals een raam of deur. Een betonlatei vangt als het ware de druk en spanning van het metselwerk op. Hiermee worden scheuren in metsel- en stucwerk voorkomen. In de bouwwereld wordt een betonlatei ook wel een draagsteen genoemd. 

Betonlatei plaatsen boven deur in bestaande woning

Wanneer het om een nieuwbouw gaat is het natuurlijk simpel om een betonlatei tijdens de bouw te plaatsen. Anders wordt het als een betonlatei plaatsen boven een deur moet gebeuren in een reeds bestaande woning. Het is belangrijk om te onderzoeken of het om een dragende of een scheidende muur gaat. Een scheidende muur bestaat uit gipsplaten of cellenbeton. Is een muur minimaal 10 centimeter dik en opgetrokken uit baksteen dan gaat het om een dragende muur. Bij een scheidende muur is het een kwestie van een opening in de muur hakken en een latei boven de deur plaatsen. Bij een dragende muur moeten er meer voorbereidingen getroffen worden, zoals stutten.

Kies de juiste betonlatei voor plaatsen boven de deur

Welke betonlatei voor plaatsen boven de deur geschikt is, is dus mede afhankelijk van het soort muur. Bij een spouwmuur is het beter om aan beide kanten een latei te plaatsen. Dit houdt verband met het tussenliggende isolatiemateriaal. Een betonlatei zorgt er uiteindelijk dus voor een uitstekende verbindingsovergang van een gemetselde muur naar het deurkozijn. Maar een betonlatei is niet alleen maar functioneel. Bij het plaatsen van een betonlatei boven een deur mag deze best zichtbaar zijn. Wij bieden betonlateien aan in diverse breedte- en lengtematen. Ze zijn keurig afgewerkt en van een uitmuntende kwaliteit. En het handige is, je bestelt ze makkelijk online, tegen zeer scherpe prijzen. En of je nu wel of niet zelf een betonlatei boven een deur gaat plaatsen of dit toch door een vakman laat doen: het loont zeker de moeite om bij ons een vrijblijvende offerte op te vragen.